Министарство одбране Републике Србије
 
29.07.2013.

Помоћник министра Јовановић примио делегацију Центра за безбедносну сарадњу – ~RACVIAC~



Помоћник министра за политику одбране Мирослав Јовановић примио је данас делегацију Центра за безбедносну сарадњу – ~RACVIAC~, коју је предводио директор центра амбасадор Бранимир Мандић.

У разговору су позитивно оцењене досадашње активности Министарства одбране Републике Србије и Центра за безбедносну сарадњу – ~RACVIAC~.

Јовановић је пренео пуну подршку раду Центра што је како је навео потврђено и упућивањем представника Министарства одбране Републике Србије на место Програм менаџера у области међународне и регионалне сарадње у Центру за безбедносну сарадњу – ~RACVIAC~.

Помоћник министра је истакао да активан допринос регионалној сарадњи Министарство одбране Републике Србије показује преузимањем председавања Мултинационалном саветодавном групом ~RACVIAC - MAG~ у периоду од октобара 2013. до октобра 2014. године. Председавање ћемо искористити да унапредимо функционисање ~RACVIAC~ и обезбедимо већу видљивост резултата Центра у међународној заједници, нагласио је Јовановић.

Током посете делегације Центра за безбедносну сарадњу – ~RACVIAC~, помоћник министра потписао је у име Републике Србије писмо о намерама о служби трагања и спашавања у региону којим су дефинисани циљеви обезбеђења програма обуке за све учеснике укључене у операције трагања и спашавања, као и даље унапређење регионалне сарадње у наведеној области.

Амбасадор Мандић захвалио се Министарству одбране Републике Србије за досадашњу подршку у раду Центра и изнео очекивање да ће у наредном периоду сарадња бити унапређена у обостраном интересу.