Министарство одбране Републике Србије
 
02.07.2012.

Предавање о функционисању финансијске службе у систему одбране



Носиоци развоја и функционисања финансијске службе у систему одбране обратили су се данас у Војној академији кадетима прве, друге и треће године, поводом отварања Кабинета финансијске службе и обележавања потписивања Протокола о школовању кадра у Војној академији.

Кадетима са студијског програма Логистика одбране и модула Финансије обратили су се државни секретар у Министарству одбране Александар Мишчевић, затим помоћник министра одбране за буџет и финансије Србислав Цвејић и бригадни генерал др Драган Радуловић.

Државни секретар Мишчевић говорио је о постигнутим резултатима и визији развоја финансијске службе.

- Војна академија је висока школска институција која задовољава потребу за школовање високообразовног кадра у области финансија, истакао је Мишчевић и додао да су кадети будућност система одбране и да треба да га унапреде и очувају.

Помоћник министра за буџет и финансије одржао је предавање о месту и улози финансијске службе у систему одбране, док је генерал Радуловић говорио о њеном историјату.

Цвејић и Мишчевић уручили су признања најбољим кадетима финансијске службе, Синиши Чабаркапи, Немањи Смајовићу и Срећку Стоилкову.