Министарство одбране Републике Србије
 
14.06.2024.

Министар Гашић допутовао у званичну посету Републици АзербејџанМинистар одбране Братислав Гашић допутовао је данас у Баку, у оквиру званичне посете Републици Азербејџан.
На Међународном аеродрому „Хејдар Алијев“ министра Гашића дочекао је ректор Војно-научно-истраживачког института генерал-мајор Ариф Хасанов.

Министар Гашић састаће се са министром одбране Азербејџана генерал-пуковником Закиром Хасановим, а теме састанка биће сарадња у области одбране и њеном унапређењу, као и актуелна политичко-безбедносна ситуација.

Такође, министар Гашић састаће се и са министром одбрамбене индустрије Вугаром Мустафајевим. На састанку ће бити речи о сарадњи одбрамбених индустрија Србије и Азербејџана.
Са министром Гашићем у Азербејџан су допутовали вршилац дужности помоћника министра одбране за политику одбране Предраг Бандић, начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Срђан Петковић и начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе бригадни генерал Славко Ракић – чланови делегације Министарства одбране и Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.06.2024
mp4 (25,68 MB)
Дочек