Министарство одбране Републике Србије
 
12.06.2024.

Министар Гашић стигао у званичну посету Републици КазахстанМинистар одбране Братислав Гашић допутовао је данас у Астану, у оквиру званичне посете Републици Казахстан.

Министра Гашића на Међународном аеродрому „Нурсултан Назарбајев“ дочекао је заменик министра одбране генерал-мајор Шајх-Хасан Сатаркулули Жазикбајев.

Током сутрашњег дана, министар Гашић састаће се са министром одбране Казахстана генерал-пуковником Русланом Жаксиликовим са којим ће разговарати о политичко-безбедносној ситуацији, билатералној војној сарадњи и могућности за њено унапређење.

Током посете Казахстану, министар Гашић састаће се са представницима Министарства индустрије и грађевине и разговарати о даљем развоју сарадње одбрамбене индустрије.

У делегацији Министарства одбране и Војске Србије, коју предводи министар Гашић, су вршилац дужности помоћника министра одбране за политику одбране Предраг Бандић, начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Срђан Петковић и начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе бригадни генерал Славко Ракић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.06.2024
mp4 (33,98 MB)
Дочек