Министарство одбране Републике Србије
 
27.05.2024.

Ускоро нови конкурс за пријем у специјалне јединице Војске СрбијеМинистарство одбране и Војска Србије од 1. јуна 2024. године расписаће следећи циклус конкурса за пријем нових припадника у 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Младићи и девојке, држављани Републике Србије, до 30 година старости, имаће прилику да до краја јула поднесу пријаве на конкурсе за ове специјалне јединице Војске Србије. Кандидати који задовоље прописане опште и посебне услове, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности.

Предуслов упућивања на селективну обуку, која се састоји из више елиминационих фаза, јесте задовољавање строгих здравствених, психолошких и безбедносних критеријума. Најуспешнији младићи и девојке добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Оне који стану у строј ових елитних састава Војске Србије, уз континуирану обуку и усавршавање, очекује рад са најсавременијом опремом и наоружањем. Место рада будућих припадника 72. бригаде за специјалне операције је у гарнизону Панчево, док ће будући припадници Одреда Војне полиције специјалне намене „Кобре“ радити у Београду.

На конкурсе се могу пријавити и кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.

Министарство одбране и Војска Србије позивају све заинтересоване кандидате да на делу докажу одговорност, спремност, храброст и патриотизам служећи својој земљи као припадници елитних специјалних јединица.

Конкурси за пријем у специјалне јединице Војске Србије биће отворени од 1. јуна до 31. јула 2024. године, а заинтересовани кандидати ће детаље конкурса, почев од дана објављивања, моћи да погледају на сајтовима Министарства одбране и Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА