Министарство одбране Републике Србије
 
29.04.2024.

Састанак министра Вучевића са посланицом немачког парламента Липс



Министар одбране Милош Вучевић састао се данас у Београду са посланицом Бундестага Савезне Републике Немачке Патрициом Липс.

На почетку састанка, министар одбране пожелео је добродошлицу немачкој делегацији и истакао значај оваквих и сличних сусрета. Том приликом, министар Вучевић је нагласио да пуноправно чланство у Европској унији остаје курс спољне политике и стратешко опредељење Републике Србије.

У отвореном и садржајном разговору истакнуто је да су актуелни безбедносни изазови заједнички за све европске земље и треба одговорно приступити њиховом решавању с циљем очувања мира и даљег економског напретка.

Министар Вучевић изразио је разочарање у дугогодишњи изостанак примене одредби Бриселског споразума и истакао опредељеност Србије да допринесе даљем развоју регионалних односа и иницијатива попут Отвореног Балкана и Берлинског процеса.

Према његовим речима, ситуација на Косову и Метохији је сложена и осетљива и упозорио да све више представља хуманитарно питање.

Посланица Липс изразила је задовољство поводом данашњег сусрета и сагласила се са министром Вучевићем по питању развијених односа две земље. Она је истакла велики значај европских интеграција земаља Западног Балкана, што, како је нагласила, не подразумева аутоматско решење свих проблема, али представља снажан допринос очувању регионалне безбедности и развоја.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.04.2024
mp4 (49,57 MB)
Састанак