Министарство одбране Републике Србије
 
24.04.2024.

Специјалистичка обука кандидата за подофицире Војске Србије



У центрима Команде за обуку у току је реализација специјалистичке обуке кандидата из грађанства који се оспособљавају за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира Војске Србије.

Кандидати су слушаоци прве класе Курса за подофицире, који се, као нови модел оспособљавања за почетне подофицирске дужности у јединицама Војске Србије, организује од октобра прошле године, кроз четири модула у трајању од девет месеци.

Сада је у току трећи модул усавршавања, током којег се кандидати оспособљавају за обављање дужности у оквиру свог рода или службе. Претходно су на прва два модула стекли неопходна основна војничка знања и способности за командовање групом, тимом и одељењем.  

У завршној фази усавршавања, кандидати ће стажирати у јединицама Војске Србије, у складу са радним местима за која су конкурисали, и тада ће бити у прилици да се нађу у улози командира и заменикa командира одељења. Они који успешно савладају и тај модул биће промовисани у чин водника и ступиће у строј старешина Војске Србије.

Младићи и девојке који желе на овај начин да постану подофицири Војске Србије, а имају четворогодишње средње образовање или се налазе у завршној години средње школе, могу се за то пријавити већ сада, на конкурс који је отворен до краја месеца.
photoФОТОГАЛЕРИЈА