Министарство одбране Републике Србије
 
13.04.2024.

Министар Вучевић обишао породицу палог борца потпуковника Горана Остојића



Министар одбране Милош Вучевић обишао је данас, у Бачком Добром Пољу, породицу некадашњег начелника штаба 63. падобранске бригаде потпуковника Горана Остојића, који је херојски дао живот бранећи своју земљу 1998. године на Кошарама.

Том приликом, министар је обишао и радове на реновирању куће у којој је рођен потпуковик Остојић, а у којој ће бити и део посвећен палом борцу.

У разговору са удовицом потпуковника Остојића Марином и сином Богданом, министар Вучевић захвалио је што чувају успомену на Горана већ 26 година и нагласио да је наша дужност да чувамо вечно сећање и памћење и одајемо почаст палим борцима, управо због потпуковника Горана Остојића и свих страдалих хероја, јер њихова дела не смеју да се забораве.

Тим поводом, министар одбране уручио је Марини Остојић Златну плакету Министарства одбране, сину Богдану парадни бодеж, а потом је засадио дрво трешње у дворишту куће.

Марина Остојић захвалила је министру одбране на данашњем сусрету и изразила уверење да ће Министарство одбране и Република Србија увек бити ту за породицу Остојић и породице свих палих бораца.

Данашњем обиласку присуствовали су припадници 63. падобранске бригаде и том приликом капетан прве класе Александар Спасић уручио је сину палог борца Богдану, као поклон јединице, заставу с називом јединице и знаком 63. падобранске бригаде, падобранску беретку и комплет десантног падобрана.

Обиласку су присуствовали председник Општине Врбас Предраг Ројевић, шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић и чланови Удружења ветерана 63. падобранске бригаде.

Потпуковник Горан Остојић рођен је 20. јануара 1962. у Бачком Добром Пољу. Погинуо је 28. јула 1998. у рејону Јуничких планина командујући јединицама 63. падобранске бригаде у спречавању илегалног наоружавања терористичких снага и њихово убацивање из Албаније на Косово и Метохију.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.04.2024
mp4 (167,04 MB)
Обилазак породице палог борца потпуковника Горана Остојића