Министарство одбране Републике Србије
 
09.04.2024.

Обележено 25 година од почетка битке на Кошарама



Делегација Министарства одбране и Војске Србије положила је данас венац крај „Споменика браниоцима отаџбине 1998-1999“ у касарни „Расина“ у Крушевцу, поводом 25 година од почетка битке на Кошарама.

Државну делегацију полагања венаца предводио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, а венце су положили и припадници Министарства унутрашњих послова, представници локалне самоуправе, удружења ветерана и борачких организација, породице погинулих бораца, саборци и бројни грађани.

Помен борцима погинулим на Кошарама и другим местима током НАТО агресије 1999. године служили су свештеници епархије крушевачке.

Спомен-обележје у касарни „Расина“ подигнуто је у знак сећања на погинуле припаднике 125. моторизоване бригаде, 58. лаке пешадијске бригаде, 7. пешадијске бригаде и 53. граничног батаљона који су животе дали за слободу отаџбине током 1998-1999. године на територији Косова и Метохије.

Током битке на Кошарама, припадници Војске Југославије су 67 дана бранили државну границу и спречавали копнену инвазију терористичке ОВК на територију Србије из правца Албаније.
photoФОТОГАЛЕРИЈА