Министарство одбране Републике Србије
 
24.03.2024.

Председник Вучић обишао „Борбене сложене системе“ у Куршумлији



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић обишао је данас фабрику „Борбени сложени системи“ доо у Куршумлији.

Обиласку су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Председник Вучић, обилазећи ову фабрику наменске индустрије у Пљакову код Куршумлије, у којој се производе оклопна борбена возила „Лазар“ и „Милош“, истакао је да морамо да поведемо рачуна о себи и јачамо војску и одбрамбене капацитете земље. Он се осврнуо на геополитичке околности, додајући да све што се произведе у домену наменске индустрије данас може да нађе купца.

- Морамо да поведемо рачуна о себи, о сопственој војсци. Очигледно је да је време изазова у геополитичком смислу пред нама. Хоћемо ли умети да се поставимо на најбољи могући начин и да у тим нелаким временима сачувамо и мир и људе, али и земљу, као и да одвратимо сваког потенцијалног агресора? То је велико и важно питање за нас – истакао је председник Вучић.

Он је нагласио да у сваком случају нашу војску морамо да наставимо да јачамо и наше одбрамбене капацитете да снажимо.

- Морамо да поставимо у неким фабрикама и бољи корпоративни менаџмент. Морамо да радимо много више и још много да уложимо – рекао је председник Републике.

Руководство је информисало председника да је просечна плата у фабрици повећана за 15.000 динара и да сада са топлим оброком износи око 94.000 динара, да та фабрика ради по највишим европским стандардима и да је планиран још један погон за монтажу, тако да ће се и ту „склапати“ возила „Лазар“ и „Милош“.

- Све што произведете данас има купце и с лакоћом проналазите купце, сви хоће све што можемо да произведемо. Сви хоће оружје, оруђе и возила. Није питање цене, већ да ли можете да произведете – нагласио је председник Вучић.

Председник Републике истакао је да без војске нема државе и зато ћемо морати да улажемо још више у војску.

- Сада можемо да гарантујемо да ће наредних 10 година бити посла за људе. Најмање 10 година. Ионако нико ни о чему другом не размишља, него како ће да ратује. Дакле, да можемо да продамо све, коме год хоћемо – рекао је председник Вучић.

Председнику Вучићу, током данашњег обиласка, руководство фабрике представило је производни асортиман и достигнути степен производње и производне адуте. Данашња посета фабрици била је прилика да председник Вучић разговара са запосленима којима је захвалио на труду, похвалио их јер су изузетно вредни и пожелео им много успеха у даљем раду.

- Замолио бих да радите још вредније и марљивије. Увек говорим да људи у Куршумлији раде највредније. Инсистирао сам да вам повећају плате, повећаваћемо плате и даље, а молим вас да се заиста посветите раду у овој фирми, јер она има будућност и радиће и више, биће послова, шириће се и капацитети. Чувајте свој посао, своје радно место и борите се за своју земљу – поручио је председник Вучић.

Данашњем обиласку присуствовали су министар унутрашњих послова Братислав Гашић, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, припадници Министарства одбране и Војске Србије и представници фабрика одбрамбене индустрије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
24.03.2024
mp4 (136,68 MB)
Обилазак