Министарство одбране Републике Србије
 
16.03.2024.

Ваздухопловци слетели у Војну академију



Чланови карате клуба „Ваздухопловац“ са својим тренерима и родитељима посетили су данас Војну академију.
Добродошлицу и добро дружење са кадетима и наставницима пожелео је начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић.
 
- Велика нам је част што су ваздухопловци данас слетели у Војну академију. Ваш Клуб и Војну академију повезује неговање и чување позитивних врлина, традиције, борбености, васпитања и културе. Током обиласка можете осетити дух Војне академије и упоредити га атмосфером у вашем Клубу. Ово је тек почетак сарадње и надамо се да ће се успешно наставити и у будућности - истакао је пуковник Срђан Благојевић.
На почетку дружења, сазнавши да се међу члановима Клуба поред спорта посебна пажња посвећује и уметности, чланови музичке секције Војне академије обрадовали су госте извођењем музичких нумера. Велико изненађење приредила је и каратискиња Лола Голубовић отпевавши нумеру „Расти, расти мој зелени боре“ и тиме измамила осмехе и оставила упечатљив утисак на припаднике Војне академије.

Данашња посета настављена је обиласком Спортског центра и упознавањем са великим бројем секција које кадети похађају. Заједно са кадетима, ваздухопловци су се придружили часу борења. Приказавши завидне вештине потврдили су да њихов клуб није без разлога освојио више од 5000 одличја током свог постојања.
 Своје вештине чланови клуба имали су прилику да покажу и у симулатору летења управљајући авионима и хеликоптерима у виртуелној реалности.

Током обиласка упознали су се и са историјом Војне академије дугом 174. године и променама које су је пратиле кроз различите периоде постојања.
 
На крају, неизоставни војнички пасуљ надокнадио је потрошену енергију након ове садржајне посете.

Команда Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране за официре и њихову децу је у оквиру Спортског друштва „Ваздухопловац“ 1973. године основала карате секцију која је већ након неколико година постала самосталан клуб. Више од 44 године Ваздухопловац негује дух пријатељства, заједништва и припадности тиму и изнедрио је многе такмичаре и државне репрезентативце.
photoФОТОГАЛЕРИЈА