Министарство одбране Републике Србије
 
06.03.2024.

Делегација Министарства одбране у посети Сједињеним Америчким Државама



Делегација Министарства одбране, коју предводи државни секретар Немања Старовић, борави у посети Сједињеним Америчким Државама.

Током посете, државни секретар Старовић састао се са представницима америчке администрације. У оквиру припрема за реализацију 8. Билатералних консултација у области одбране између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава одржани су састанци са директором за Балкан и Централну Европу у Савету за националну безбедност Џеремијем Лонгом, главним замеником директора Политичко-војног бироа у Стејт департменту Стеном Брауном и замеником помоћника државног секретара у Стејт департменту и специјалним изаслаником за Балкан Габријелом Ескобаром.

Државни секретар Старовић учествовао је и на панелу „Америчко-српско партнерство у области одбране: Од Операције Халијард до данас“ који је, у организацији амбасаде Србије у Сједињеним Америчким Државама и Фондације „Халијард“, одржан у Конгресу Сједињених Америчких Држава.

На панелу су учествовали амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић, чланови Конгреса Сједињених Америчких Држава и српског кокуса у Конгресу Клаудија Тени и Емануел Клевер и командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Џон Херис, а модератор је био председник Фондације „Халијард“ Џон Капело.

По завршетку панела „Америчко-српско партнерство у области одбране: Од Операције Халијард до данас“ одржана је и премијера филма „Хероји Халијарда“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА