Министарство одбране Републике Србије
 
06.01.2024.

Честитке министра одбране поводом Божића



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом Божића честитку Његовој Светости Архиепископу пећком, Митрополиту београдско-карловачком и Патријарху српском господину Порфирију, епископу војном господину Доситеју и припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести. У честиткама се каже:

Честитка Његовој Светости Архиепископу пећком, Митрополиту београдско-карловачком и Патријарху српском господину Порфирију

„Ваша Светости,

У име припадника Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име, Вама и христољубивом свештенству, монаштву и верном народу Српске православне цркве, срдачно честитам свесветли празник Рођења Господа и спаса нашега Исуса Христа.

Уз жеље да се молитвено сећате свих благочестивих припадника Војске Србије и молећи од Богомладенца Исуса Христа да Вам подари дуг живот, добро здравље и мудрост у изобиљу, најсрдачније Вас поздрављам хришћанским поздравом:

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!“


Честитка епископу војном господину Доситеју

„Ваше Преосвештенство,

Поводом предстојећег празника Рождества Христовог, у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име, упућујем Вам најсрдачније честитке.

Нека би Вам Богомладенац подарио добро здравље и мудрости у изобиљу, са жељом да и убудуће као Епископ војни са успехом руководите Богом Вам поверено војно свештенство.

Са молбом да помјанете у молитвама својим нашу христољубиву Војску Србије, поздрављам Вас радосним хришћанским поздравом:

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!"


Честитка припадницима Министарства одбране и Војске Србије

„Припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести, срдачно честитам предстојеће празничне дане, поводом рођења Спаситеља нашега Господа Исуса Христа.

С вером и надом у Богомладенца Христа, угледајући се на наше претке, који и у најтежим околностима веру сачуваше и нама је предадоше, изражавам уверење да ћете и даље истрајно извршавати поверене вам задатке и чувати Србију.

Са искреном жељом да у радости, миру, благостању и крепком здрављу дочекамо светле дане празника Христовог рођења, упућујем вам сверадосни поздрав:

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!"