Министарство одбране Републике Србије
 
31.12.2023.

Министар Вучевић у новогодишњој ноћи обишао дежурну јединицу ПВОПотпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је вечерас у гарнизону Нови Сад припаднике дежурне јединице 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, која је у саставу стално задејствованих снага за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Републике Србије.
 

Министар Вучевић је истакао да без обзира који је дан и да ли је празник, припадници Војске Србије обезбеђују и копно и ваздух над нашом Србијом и због тога им дугујемо посебну захвалност.
 
- Неко ће рећи да је то њихов посао и да је то нормално. Јесте посао, пре бих рекао позив, али позив који заслужује посебну пажњу, посебан однос свих грађана Србије, један од најтежих и најодговорнијих послова. То су људи који чувају нашу државу, чувају мир и спремни су да иду тамо где је најтеже и када је најтеже. И због тога, посебно честитам наступајуће празнике, Нову 2024. годину свим припадницима Војске Србије и Министарства одбране – поручио је министар Вучевић.


 
Он је изразио задовољство спремношћу и оним што су приказали припадници Војске који извршавају задатке у оквиру стално задејствованих снага и нагласио да је сигуран да ће наше небо над Србијом бити безбедно.
 
- И на крају 2023. године наше Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана је далеко јаче него што је било на почетку ове године, као и укупно Војска Србије – на понос свих грађана Србије, на понос целе Србије. Честитам им на томе и желим свим грађанима мирну и спокојну 2024. годину, срећне наступајуће божићне празнике, да чувамо слободу, да чувамо мир, да чувамо Србију. Живела Војска Србије! Живела Србија – поручио је министар Вучевић.
 

Током обиласка, командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства пуковник Новица Гогић реферисао је министру одбране о задацима дежурне јединице, након чега је министар Вучевић присуствовао приказу превођења снага у виши степен приправности.
 
Обиласку су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
31.12.2023
mp4 (155,85 MB)
Изјава министра Вучевића
31.12.2023
mp4 (96,46 MB)
Обилазак