Министарство одбране Републике Србије
 
23.12.2023.

СаопштењеМинистарство одбране најоштрије одбацује лажи које су данас изнели премијер привремених институција самоуправе у Приштини Аљбин Курти и министар унутрашњих послова привремених институција самоуправе у Приштини Џељаљ Свечља, а нарочито оне којима се, на крајње клеветнички начин, Војска Србије оптужује за умешаност у догађаје у Бањској те везе са непостојећим „терористичким групама“ које наводно планирају упад на територију лажне државе „Косово“.

Наглашавамо да Министарство одбране и Војска Србије, делују искључиво у складу са својим законским надлежностима. Стога је ноторна лаж и потпуна бесмислица да се полигони Војске Србије користе за обуку било којих јединица, осим јединица Војске Србије и повремено Министарства унутрашњих послова те да постоје некакви планови за „напад“ на територију Аутономне покрајине Косово и Метохија.

У недостатку било каквих конструктивних решења која би водила успостављању мира и стабилности на територији наше јужне покрајине, Курти и Свечља, попут покварених грамофона, изнова понављају лажи у које нико озбиљан у међународној заједници није нити ће поверовати.