Министарство одбране Републике Србије
 
07.12.2023.

Потписани уговори са представницима одбрамбене индустрије Србије за нови инвестициони циклус



Представници Министарства одбране и одбрамбене индустрије Србије потписали су данас уговоре у оквиру финансијског пакета вредности 100 милиона евра које је Република Србија обезбедила за други циклус инвестиција, а који имају за циљ додатно јачање домаћих производних и ремонтних капацитета у функцији интензивне производње и модернизације наоружања и војне опреме за потребе Војске Србије.

Данашњем потписивању у Сектору за материјалне ресурсе присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Миле Јелић, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић и помоћник министра одбране за буџет и финансије Катарина Павичић, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и представници фабрика одбрамбене индустрије Србије.

Говорећи о значају потписаних уговора, државни секретар Јелић нагласио је да ће се кроз инвестициони циклус повећати производни капацитети одбрамбене индустрије, као и оперативне, борбене и функционалне способности Војске Србије.

Ове инвестиције, како је истакао помоћник министра за материјалне ресурсе Милорадовић, додатно ће повећати производну способност фабрика, указујући да је посебан значај инвестирања успостављaње производних линија за серијску производњу новог наоружања и војне опреме које је уведено у наоружање Војске Србије.

У протеклом десетогодишњем периоду обим инвестиција Министарства одбране, Одбрамбене индустрије Србије и ЈП Југоимпорт - СДПР износио је 530 милиона евра.

Износ од 100 милиона евра део је новог инвестиционог циклуса од којег ће највећи део средстава бити уложен у привредна друштва у оквиру Групације одбрамбена индустрија Србије, а остатак средстава намењен је за војне техничко-ремонтне заводе у оквиру Министарства одбране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.12.2023
mp4 (78,53 MB)
Састанак и потписивање уговора