Министарство одбране Републике Србије
 
29.11.2023.

Састанак министра Вучевића са министром спољних послова Казахстана Нуртлеуом



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са замеником председника Владе и министром спољних послова Републике Казахстан Муратом Нуртлеуом.

Током састанка потписан је Споразум о војно-техничкој сарадњи између Републике Србије и Републике Казахстан.

Министар Вучевић, том приликом, изразио је захвалност на принципијелној и доследној подршци коју Република Казахстан пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.

Он је истакао да је дугорочно стратешко опредељење Републике Србије да води самосталну и независну спољну политику и да ће Влада Републике Србије, упркос свим изазовима, наставити да води одговорну политику мира и сарадње, посвећена поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.

Министар Нуртлеу захвалио је министру Вучевићу на гостопримству и прилици за разговор о темама од значаја за сарадњу две земље. Он је са поносом истакао да је први казахстански министар који долази у званичну посету Републици Србији.

Пријатељски односи које негују две земље, како је оценио, одличан су предуслов за реализацију заједничких пројеката у различитим областима, а сарадња у области одбране додатно ће учврстити свеукупне односе две државе.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.11.2023
mp4 (76,56 MB)
Састанак и потписивање Споразума