Министарство одбране Републике Србије
 
11.10.2023.

Састанак са командантом Команде здружених снага НАТО у Напуљу



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић састао се данас са командантом Команде здружених снага НАТО у Напуљу адмиралом Стјуартом Манчом у згради Генералног секретаријата председника Републике у Београду.
 
Састанку су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Председник Вучић, оценио је данашњи састанак са адмиралом Манчом као добар и отворен и прилику за размену мишљења о актуелној безбедносној ситуацији у регионима Западног Балкана и Блиског истока.

"Изразио сам озбиљну забринутост због драстичног погоршања већ тешке ситуације српске заједнице на Косову и Метохији и поновио да Србија подржава ангажовање КФОР у стриктном, потпуном и непристрасном спровођењу мандата на основу Резолуције СБ УН 1244, као и да очекујемо да КФОР задржи статусно неутралну позицију и да проактивно делује у циљу спречавања било каквог нарушавања безбедносне ситуације на терену" – навео је председник Вучић на Инстаграм налогу након састанка.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.10.2023
mp4 (52,31 MB)
Састанак