Министарство одбране Републике Србије
 
03.10.2023.

Састанак министра Вучевића са новоименованим амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Београду Едвардом Фергусоном.

На почетку данашњег састанка, министар Вучевић пожелео је добродошлицу амбасадору Фергусону и изразио уверење да ће билатерални односи и сарадња у области одбране између две земље наставити да се унапређују.

Министар одбране изразио је дубоку забринутост због тренутних дешавања на простору јужне српске покрајине и положаја српског народа на северу Косова и Метохије и истакао да ће даљи преговори о нормализацији односа постати сложенији након недавне ескалације сукоба.

Један од приоритета за Војску Србије, истакао је министар Вучевић, јесте сарадња са снагама КФОР и због тога је за Србију важно да НАТО има неутралан статус у решавању проблема. Министар Вучевић је рекао да Србија позитивно оцењује најаву упућивања додатних 200 британских војника у састав КФОР.

Током данашњег састанка, амбасадор Фергусон захвалио је министру Вучевићу на пријему и истакао заинтересованост британске стране за даљи развој сарадње у области одбране са Србијом, као и интензивирање сарадње у областима од заједничког интереса.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.10.2023
mp4 (38,86 MB)
Састанак