Министарство одбране Републике Србије
 
29.09.2023.

Војни вишебојци Војне академије први на Међународном такмичењу „All Rounder 2023“



Екипа војних вишебојаца Војне академије освојила је прво место на 16. Међународном такмичењу у војном вишебоју „All Rounder 2023“, које је у месту Липтовски Микулаш, организовала Војна академија Словачке.
У конкуренцији шест екипа из четири државе, кадети Сергеј Трифуновић, Саша Шушњар, Ђорђе Марковић, Дејан Петровић, Ђорђе Петровић и Предраг Ђуричић, окупљени у екипу коју је предводио потпуковник доц. др Негован Иванковић, показали су високу мотивисаност и одличну физичку припремљеност и заслужено освојили најсјајније одличје.

Кадети Војне академије су, након првог дана такмичења и освајања првих места у савлађивању полигона пешадијских препрека и гађању бомбом, другог места у гађању из пиштоља и трећег у штафетном пливању на 50 метара, дошли до прве позиције у укупном пласману.

Одличну форму, наши кадети потврдили су и наредног такмичарског дана освајањем другог места у планинском трчању на шест километара и трећег у рафтинг спринту на 400 метара, што је било довољно за злато на овогодишњем такмичењу „All Rounder“.

Осим екипе Војне академије, на такмичењу су учествовале и екипе из Словачке, Чешке и Румуније.
photoФОТОГАЛЕРИЈА