Министарство одбране Републике Србије
 
21.09.2023.

Министар Вучевић присуствовао обележавању славе Сремске Каменице



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас обележавању славе Сремске Каменице, Рођење Пресвете Богородице - Мала Госпојина.

Честитајући славу свим мештанима Сремске Каменице, министар Вучевић је поручио да сви са сремске стране Новог Сада треба да наставе да се боре да се овај део развија.

- Не дозволите да неки мрзитељи не дају да се гради мост који нам треба, који вам треба, не дозволите да неки који мрзе не дозволе да се граде обданишта и школе или да нам долазе фабрике, да нам се деца лакше уписују у обданишта, да нам се људи лакше запошљавају - рекао је министар Вучевић.

Он је поручио људима који воде Нови Сад да наставе са улагањима и да наставе да воле свој град и државу.

- Поштовање свима, љубав само према Србији. Само љубав према Србији. Једни воле ове на западу, једни воле исток, ми поштујемо све, али љубимо и волимо само Србију и само се заклињемо нашој застави, нашем грбу и певамо нашу химну. Једну државу имамо. И ви сви који сте рођени овде и који сте дошли из Крајине, из Далмације, из Лике, Кордуна, Баније, из разних делова Републике Српске или Босне и Херцеговине, свих делова где год наш народ живи – сви живите и сви живимо у нашој отаџбини, сви живимо у Србији - нагласио је министар одбране и поручио да су у Нови Сад сви добродошли.

Грађанима Сремске Каменице, министар одбране поручио је да наставе да се окупљају лепим поводима, али и да буду ту онда кад је тешко.

- Олуја прође, људи остану. И увек да знате – много су нам дражи људски животи од било чега другога - рекао је министар Вучевић захваливши организаторима на позиву.

Обележавању славе Сремске Каменице присуствовали су председник Покрајинске Владе Игор Мировић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.09.2023
mp4 (168,29 MB)
Обраћање министра Вучевића
21.09.2023
mp4 (44,18 MB)
Манифестација