Министарство одбране Републике Србије
 
11.08.2023.

Обука војника за специјалности родова Копнене војске



У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу у току је обука војника на служењу војног рока генерације „јун 2023“ и професионалних војника за специјалности родова пешадије, артиљерије и оклопних јединица.

Рочни војници, који су у ову јединицу распоређени након завршетка основне обуке, пролазе специјалистичку обуку за употребу наоружања и средстава свог рода како би били у потпуности оспособљени за обављање војничких дужности за које су регрутовани.

Упоредо са обучавањем војника на служењу војног рока, у Центру се сада спроводи и обука професионалних војника за дужности у саставу извиђачких органа у јединицама Копнене војске. Тежиште у њиховој обуци је на тактици специјалних дејстава и руковању савременим наоружањем и средствима којима су опремљене извиђачке јединице Војске Србије.

Професионални војници ће по завршетку усавршавања у Центру за обуку копнене војске бити распоређени на дужности у извиђачким четама, док рочне војнике у наставку очекује колективна обука у јединицама Војске Србије до завршетка служења војног рока.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА