Министарство одбране Републике Србије
 
01.08.2023.

Отворен други циклус конкурса за пријем у специјалне јединице Војске СрбијеНа основу Одлуке председника Републике и врховног команданта Александра Вучића, Министарство одбране и Војска Србије расписали су данас други циклус конкурса за пријем нових припадника у 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Пријаве за конкурсe, који ће бити отворени до 30. септембра 2023. године могу да поднесу сви заинтересовани младићи и девојке који имају до 30 година. Они који испуне прописане опште и посебне услове, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности.

Све оне који успешно прођу захтевне здравствене, психофизичке и безбедносне критеријуме, очекује селективна обука која обухвата више елиминационих фаза, а најуспешнији кандидати добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци уз могућност продужетка уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Оне који постану припадници и стану у строј ових елитних састава Војске Србије уз континуирану обуку и усавршавање, очекује рад са најсавременијим наоружањем и опремом. Место рада будућих припадника 72. бригаде је у гарнизону Панчево, док ће будући припадници „Кобри“ службовати у Београду.

На конкурсе се могу пријавити и кандидати који нису одслужили војни рок са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.

Министарство одбране и Војска Србије позивају све заинтересоване кандидате да на делу докажу одговорност, спремност, храброст и патриотизам служећи својој земљи као припадници елитних специјалних јединица.

Детаљне информације о конкурсима за пријем у специјалне јединице могу се пронаћи на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.08.2023
mp4 (35,55 MB)
Конкурси за пријем у специјалне јединице Војске Србије - видео спот 1
01.08.2023
mp4 (29,42 MB)
Конкурси за пријем у специјалне јединице Војске Србије - видео спот 2