Министарство одбране Републике Србије
 
17.07.2023.

Одржана конститутивна седница Политичког савета Владе за спровођење НАП за примену Резолуције 1325 СБ УН – Жене, мир и безбедност



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић председавао је конститутивном седницом Политичког савета Владе за спровођење Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН – Жене, мир и безбедност у Републици Србији која је одржана данас у Палати Србија.

На седници су разматране и усвојене смернице за израду трећег Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН, које је предложило Министарство одбране, а које представљају препоруке и вид усмерења за чланове формиране интерресорне Радне групе које ће учествовати у изради овог документа. Државни секретар Старовић је истакао значај израде предстојећег НАП у контексту унапређења безбедности жена, посебно имајући у виду савремене изазове. Учесници седнице су се сагласили да је неопходно што пре почети са активностима на изради трећег НАП.

На Седници су, осим представника Министарства одбране, учествовали и министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов, представници других министарства, Генералног секретаријата Народне скупштине Србије, Координационог тела за родну равноправност, Скупштине АП Војводине, Републичког завода за статистику, као и других институција које учествују у раду Политичког савета.
photoФОТОГАЛЕРИЈА