Министарство одбране Републике Србије
 
30.06.2023.

Провера индивидуалне обучености војника на служењу војног рока



У Центру за обуку копнене војске ове недеље је реализована провера обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације „март 2023“ којима први период обучавања траје четири месеца.

Провери су приступили војници рода оклопних јединица и војнополицијских и извиђачких специјалности, којима због специфичности и комплексности војничких дужности за које се оспособљавају индивидуална обука траје месец дана дуже. Они су претходно прошли све садржаје индивидуалне тактичке обуке, руковање личним и наоружањем рода, реализовали су сва програмска гађања и проверу физичких способности, како би спремни дочекали проверу обучености.

На провери, која је реализована на полигонима и у касарни, војници су, у складу са својим специјалностима, практично решавали тактичке и ватрене задатке и показали стечена знања за рад на средствима и опреми оклопних, односно извиђачких и војнополицијских јединица Војске Србије.

Успешан завршетак испита оспособљености резултат је посвећености и залагања војника током обучавања и показатељ да је обука добро планирана и изведена. У наставку војницима следи колективна обука у јединицима Војске Србије, где ће бити у прилици да надограде стечена знања и активно учествују у реализацији свакодневних задатака.
photoФОТОГАЛЕРИЈА