Министарство одбране Републике Србије
 
23.06.2023.

Девето заседање српско-алжирске комисије за сарадњу у области одбране



Девето заседање Мешовите комисије задужене за надзор српско-алжирске сарадње у области одбране одржано је током претходна три дана у Алжиру.

Делегацију Министарства одбране и Војске Србије предводио је помоћник министра за људске ресурсе Синиша Радовић, копредседник српског дела Мешовите комисије задужене за надзор сарадње у области одбране, а на заседању су учествовали и представници ЈП „Југоимпорт СДПР“.

Помоћник министра Радовић је током званичних разговора истакао да сарадња две земље у области одбране има узлазни тренд и исказао уверење да ће ово заседање иницирати конструктивне дискусије и квалитетне предлоге који ће послужити за даље унапређење и конкретизацију сарадње у областима од заједничког интереса.

Током пленарног заседања, којим су копредседавали помоћник министра Радовић и генерал-мајор Смаил Седики, директор Централне управе за материјално-техничко обезбеђење Министарства националне одбране ДНР Алжир, као и током састанака пет поткомисија у области војно-војне, војноекономске, обавештајно-безбедносне, војномедицинске и војнообразовне сарадње, анализирана је сарадња остварена у претходном периоду, дефинисани су конкретни предлози и активности које треба да предузму обе стране с циљем даљег интезивирања сарадње у области одбране.

На заседању је усаглашен и потписан Записник о раду Мешовите комисије, као и предлог Плана билатералне војне сарадње између два министарства одбране за 2023. годину, чиме је закључен оквир за будућу сарадњу.
photoФОТОГАЛЕРИЈА