Министарство одбране Републике Србије
 
07.06.2023.

Састанак са начелником Бироа Националне гарде САДПредседник Републике Србије Александар Вучић примио је данас начелника Бироа Националне гарде САД генерала Данијела Р. Хокансона и у разговору истакао да је наша земља, уз очување своје војне неутралности, спремна да унапређује партнерску сарадњу са америчком војском у циљу одржања мира и стабилности у региону и шире.

Састанку су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Говорећи о најновијем развоју догађаја на Косову и Метохији, председник је детаљније обавестио генерала Хокансона о узроцима ескалације насиља и, у том контексту, захвалио на ангажману и јасним порукама америчке стране у смиривању тензија изазваних једностраним актима приштинских власти.
Генерал Хокансон је захвалио председнику Вучићу на лидерству у тешкој ситуацији, а без којег би мир и стабилност у региону били угрожени. Он је такође истакао велики допринос Војске Србије у мировним мисијама у свету.
Овом приликом се разговарало и о различитим конкретним начинима сарадње Србије и САД у области одбране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.06.2023
mp4 (28,56 MB)
Састанак