Министарство одбране Републике Србије
 
29.05.2023.

Састанак министра Вучевића са амбасадорком НР Кине Чен Бо



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо.

Министар Вучевић, том приликом, изразио је изузетну захвалност на безрезервној подршци коју НР Кина пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије. Како је навео, став НР Кине по питању Косова и Метохије увек је био принципијелан и доследан што је доказ искреног пријатељства две земље.

Дугорочно стратешко опредељење Републике Србије, истакао је министар одбране, је да води самосталну и независну спољну политику. Влада Републике Србије, указао је министар Вучевић, упркос свим изазовима, наставиће да води одговорну политику мира и сарадње и остаје посвећена поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.

Амбасадорка Чен Бо захвалила је на гостопримству и прилици за разговар о темама од значаја за сарадњу две земље. Како је нагласила, узајамна подршка Србије и Кине о питању суверенитета и територијалног интегритета и одлични односи председника Србије и Кине потврда су традиционалног челичног пријатељства двеју држава.

Амбасодрка Кине истакла је, такође, да сарадња у области одбране додатно учвршћује свеукупне односе две државе и констатовала да постоји простор за њено даље унапређење.
photoФОТОГАЛЕРИЈА