Министарство одбране Републике Србије
 
18.05.2023.

Премијера документарног филма о херојској 37. моторизованој бригади у Београду



Премијера документарног филма „Херојска 37. моторизована бригада“ у продукцији Војнофилмског центра „Застава филм“ Управе за односе са јавношћу одржана је вечерас у Југословенској кинотеци у Београду.
Пројекцији овог документарног филма, трећег у оквиру серијала “Херојске бригаде”, присуствовали су чланови Колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије, ратни командант 37. моторизоване бригаде генерал у пензији Љубиша Диковић, борци некадашње херојске 37. моторизоване бригаде и чланови њихових породица, припадници Министарства одбране и Војске Србије и гости.

Управа за односе са јавношћу и Војнофилмски центар „Застава филм“, из осећаја најдубљег поштовања према жртвама и херојству припадника наше војске, који су те 1999. године стали на браник отаџбине, покренули су документарни серијал “Херојске бригаде”.

Трећи филм из овог серијала посвећен 37. моторизованој бригади настао је у сарадњи са припадницима те славне бригаде и гледаоцима приближава њихове задатке, борбе и дешавања у зони дејстава, а посебну вредност овом остварењу дају сведочанства бораца која су, овим путем, сачувана од заборава. 

Филм редитеља Марка Каменице и сниматеља Мирка Лукановића прича је о једном времену и својеврсно сведочанство о доприносу ове херојске бригаде одбрани отаџбине, као и о духу и вредносном систему који су је красили.
У наставку документарног серијала “Херојске бригаде” у припреми је и премијера филма "Херојска 549. моторизована бригада".
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.05.2023
mp4 (90,17 MB)
Премијера филма