Министарство одбране Републике Србије
 
13.05.2023.

Велики успех војних вишебојаца у планинском трчању са препрекама ''Трибалион''



Припадници спортске секције војног вишебоја Војне академије и Војне гимназије – екипа „Немањића орлови“ постигли су веома запажене екипне и појединачне резултате у планинској трци са препрекама ''Трибалион'' која је одржана данас на Тари.

На стази „Green“ у Опен конкуренцији у појединачном пласману прво место освојио је кадет Дејан Петровић, а постигнутим његовим резултатом и ученика Војне гимназије Стефана Новковића, Лава Стојановића и Алексе Микића, екипа војних вишебојаца изборила је прво место у свеукупном екипном пласману међу такмичарима окупљених у 103 тима.

На стази „Challenge“ војни вишебојци освојили су пето место у свеукупном екипном пласману од 49 тимова.

Успех војних спортиста још је значајнији, јер је овогодишња трка организована на изузетно захтевном планинском терену на две такмичарске стазе са препрекама "Green“ на 11 км, са око 400 метара кумулативног успона и 25 препрека и „Challenge“ на 21 км, са око 1.150 метара кумулативног успона и 35 препрека.

На трци је учествовало око 3.200 такмичара, а ове запажене резултате, у изузетно тешкој конкуренцији, екипа "Немањића орлови" остварила је под руководством потпуковника доц. др Негована Иванковића и наставника физичког васпитања Глигора Шкрпана.

Постигнутим резултатима војни вишебојци наставили су серију врхунских резултата на престижним спортским манифестацијама и потврдили висок ниво психофизичке припремљености кадета Војне академије и ученика Војне гимназије.

Ова планинска трка је била прилика за све такмичаре да покажу вештине и менталну снагу у савлађивању напора који превазилазе границе издржљивости, а који дају драж оваквим надметањима, јер уколико такмичар не може да савлада препреку, ради се заменска вежба високог кардио интензитета, познатија као „Burpees“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА