Министарство одбране Републике Србије
 
04.05.2023.

Специјалистичка обука војника за дужности у РВ и ПВО



У центру за специјалистичку обуку на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници у току је оспособљавање војника на служењу војног рока генерације „март 2023“ за дужности у оквиру родова и служби Ратног ваздухопловства и ПВО.

Војници се у овој јединици кроз теоријску наставу и практичан рад обучавају за послужиоце и операторе на противавионским топовима „бофорс“, ракетним системима „нева“ и „куб“ и центрима ваздушног осматрања и јављања, као и за дужности техничара за одржавање ваздухоплова.

Обука се изводи у посебно опремљеним кабинетима и на самим ракетним и радарско-рачунарским системима и ваздухопловима, како би се војницима пружили најбољи услови за стицање знања о тактици употребе ових борбених средстава, њиховом опслуживању и основном одржавању.

По завршеној специјалистичкој обуци војници ће бити упућени на даље служење војног рока у јединице Ратног ваздухопловства и ПВО, где ће се обучавати за реализацију колективних задатака и бити активно укључени у живот и рад јединица овог вида Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА