Министарство одбране Републике Србије
 
26.04.2023.

Министар Вучевић посетио Сектор за људске ресурсе



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић посетио је данас Сектор за људске ресурсе Министарства одбране. Том приликом, у просторијама Војног музеја на Калемегдану, помоћник министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић упознао је министра Вучевића са надлежностима, функцијама, задацима и стањем у том Сектору.

Након састанка, министар Вучевић је са помоћником министра културе Данијелом Ванушић и градоначелником Београда Александром Шапићем обишао збирке значајних експоната и сталну поставку Војног музеја.

Током обиласка договорено је да Министарство одбране и Град Београд заједнички предузму мере за решавање имовинско-правних односа, као и потребне мере за адаптацију и уређење објекта Војног музеја и музејских поставки на отвореном.

Војни музеј основан је 1878. године Указом кнеза Милана Обреновића, а на предлог министра војног, пуковника Саве Грујића. Данас Музеј има око 33.000 предмета систематизованих у 15 збирки и импозантну фототеку која збраја око 100.000 фотографија.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.04.2023
mp4 (124,82 MB)
Састанак и обилазак