Министарство одбране Републике Србије
 
31.03.2023.

Тактичка вежба батаљона везе из састава Копнене војске



Припадници батаљона везе из састава Копнене војске реализовали су тактичку вежбу на више локација ван мирнодопског рејона базирања јединице.

Вежба је изведена под реалним тактичким претпоставкама, са циљем провере оспособљености батаљона за припрему и реализацију телекомуникационо-информатичког обезбеђења и заштиту веза и преношења информација у операцијама Копнене војске.

Припадници јединице су у теренским условима увежбавали низ тактичких радњи и поступака са тежиштем на успостављању и премештању телекомуникационо-информатичких центара. Реализовано је узбуњивање јединице, маршевање, избор и уређење положаја, маскирање, постављање елемената центра, као и успостављање телекомуникационо-информатичких сервиса.

Остварени одлични и врлодобри резултати сведоче да су старешине и војници овог батаљона професионално приступили реализацији вежбовних активности и да су у потпуности савладали све садржаје оспособљавања за најзахтевније задатке у оквиру додељене мисије.

Планирањем, организацијом и реализацијом оваквих вежби унапређује се способност јединице за правовремен и квалитетан пренос информација за потребе Команде Копнене војске, уз одговарајући степен заштите тајних података и минималан ризик од противдејства непријатеља.
photoФОТОГАЛЕРИЈА