Министарство одбране Републике Србије
 
31.03.2023.

Државни секретар Старовић разговарао са лекарима о стању повређене раднице



Државни секретар Немања Старовић разговарао је данас у Ургентном центру Клиничког центра Србије са лекарима те установе о здравственом стању припаднице јединице за одржавање чистоће С.С која је јутрос тешко повређена услед пада са велике висине.

Државни секретар Старовић, након разговора са лекарима у одељењу “шок Б” рекао је да је данас око 10 часова преподне дошло до несреће приликом редовног хигијенског одржавања зграде Министарства одбране у Бирчаниновој улици.

- Том приликом радница нашег министарства стара 59 година пала је са висине седмог спрата и доживела веома тешке телесне повреде. Она је одмах возилом хитне помоћи пребачена у просторије Ургентног центра, а надлежни органи су извршили увиђај на самом месту несреће. Оно што је сада заиста најбитније, то је да се сви молимо за опоравак наше колегинице и да имамо велику веру у стручност и посвећеност лекара Ургентног центра за које сам сигуран да ће учинити све што је у њиховој моћи да сачувају њен живот – рекао је државни секретар Старовић.

Начелник јединице интензивног лечења Ургентног центра анестезиолог др Биљана Дамњановић истакла је да је реч о животно угроженом пацијенту са тешким телесним повредама.

-  Ми смо данас добили пацијенткињу која је довезена у Ургентни центар колима хитне помоћи у пратњи лекара од којих сазнајемо да је повређена падом са седмог спрата.  Довезена је у тешком општем стању, без свести, немерљивог притиска, убрзаног пулса, без диурезе. Одмах је интубирана и стављена на машину за вештачко дисање, предузете су одмах интензивне мере реанимације и по успостављању основних виталних параметара упућена је на дијагностику. Од дијагностичких процедура урађен је скенер главе, рентген и скенер грудног коша, ултразвук и скенер абдомена, скенер целе кичме и скенер карлице са оба кука. По пристизању резултата прегледана је од стране неурохирурга, хирурга, ортопеда, грудног хирурга, васкуларног хирурга и кардиохирурга. Ради се о тешким телесним повредама, пацијенткиња је иницијално збринута у реанимацији. Даље њено лечење се наставља у “шоку Б” Ургентног центра са мултидисциплинарним приступом - рекла је др Дамњановић.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
31.03.2023
mp4 (34,26 MB)
Изјава државног секретара Старовића
31.03.2023
mp4 (81,85 MB)
Изјава др Дамњановић