Министарство одбране Републике Србије
 
01.04.2023.

Јавни конкурс за пријем лица у својству војног службеника на служби у Војсци Србије у радни однос на неодређено време у Управи за инфраструктуру



 
 МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
СЕКТОР ЗА МАТЕРИЈАЛНЕ РЕСУРСЕ
УПРАВА ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ
расписује
 
ЈАВНИ КОНКУРС
 
 
За пријем лица у својству војног службеника на служби у Војсци Србије
у радни однос на неодређено време
 
ради попуне формацијских места
 
I Назив организационе јединице Министарства одбране или Војске Србије у којој се врши попуна формацијских места:
 
Управa за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране Републике Србије.
 
Формацијска места која се попуњавају:
 
  1. референт за изградњу непокретности, ОАС4 – један извршилац;
  2. референт за инвестиционо одржавање објеката, ОАС4 – један извршилац;
  3. референт за инвестиционо одржавање електроинсталација, ОАС4 – један извршилац;
  4. референт за израду инвестиционо-техничке документације, 4ССС – један извршилац;
  5. референт за израду инвестиционо-техничке документације, ОАС4 – један извршилац;
  6. референт за израду инвестиционо-техничке документације, 4ССС – један извршилац;
  7. референт за израду инвестиционо-техничке документације, ОАС4 – један извршилац;
  8. референт за израду инвестиционо-техничке документације, ОАС4 – један извршилац;
  9. референт за геодетске и катастарске послове, 4ССС – један извршилац;
  10. референт, ОАС4 – 1 извршилац.
 
Општи услови:
 
  • да је кандидат пунолетни држављанин Републике Србије;
  • да је кандидат здравствено способан за рад у Министарству одбране и Војсци Србије;
  • да кандидат има одговарајућу стручну спрему;
  • да кандидату раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа;
  • да кандидат није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци;
  • да је кандидат безбедносно проверен и да нема безбедносних сметњи за пријем на формацијско место на које конкурише.
 
Посебни услови:
 
За радно место под редним бројем 1:
  • да кандидат има завршен одговарајући геолошки факултет, на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСП бодова или на основним студијама којим је стекао VII-1 стручне спреме, звање дипломирани геолог, најмање три године радног искуства у струци; положен стручни испит; поседовање сертификата по ECDL стандарду.
За радно место под редним бројем 2:
  • да кандидат има завршен одговарајући грађевински факултет на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСП бодова или на основним студијама којим је стекао VII-1 стручне спреме, звање дипломирани грађевински инжењер, смер/модул/област: путеви, железнице и аеродроми; најмање три године радног искуства у струци; положен стручни испит; поседовање сертификата по ECDL стандарду.
За радно место под редним бројем 3:
  • да кандидат има завршен одговарајући електротехнички факултет на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСП бодова или на основним студијама којим је стекао VII-1 стручне спреме, звање дипломирани инжењер електротехнике, смер/модул: енергетика; најмање три године радног искуства у струци; положен стручни испит; поседовање сертификата по ECDL стандарду.
За радно место под редним бројем 4:
  • да кандидат има завршену одговарајућу средњу школу у четворогодишњем трајању и стечено звање архитектонског техничара; најмање три године радног искуства у струци; познавање рада у програмском пакету AutoCad; поседовање сертификата по ECDL стандарду.
За радно место под редним бројем 5:
  • да кандидат има завршен одговарајући грађевински факултет, на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСП бодова или на основним студијама којим је стекао VII-1 стручне спреме, звање дипломирани грађевински инжењер, смер/модул/област: хидротехника и водно-еколошко инжењерство; најмање три године радног искуства у струци; лиценца одговорног пројектанта из области инсталација водовода и канализације издата у складу са Законом о планирању и изградњи; положен стручни испит; поседовање сертификата по ECDL стандарду.
За радно место под редним бројем 6:
  • да кандидат има одговарајућу средњу школу у четворогодишњем трајању и стечено звање електротехничара телекомуникација или техничара поштанског, телефонског и телеграфског саобраћаја; најмање три године радног искуства у струци; познавање рада у програмском пакету AutoCad; поседовање сертификата по ECDL стандарду.
За радно место под редним бројем 7:
  • да кандидат има завршен одговарајући електротехнички факултет, на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСП бодова или на основним студијама којим је стекао VII-1 стручне спреме, звање дипломирани инжењер електротехнике; смер/модул/област: телекомуникација и информационе технологије; најмање три године радног искуства у струци; лиценца одговорног пројектанта из области инсталација телекомуникација издата у складу са Законом о планирању и изградњи; положен стручни испит; поседовање сертификата по ECDL стандарду.
За радно место под редним бројем 8:
  • да кандидат има завршен одговарајући машински факултет на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСП бодова или на основним студијама којим је стекао VII-1 стручне спреме, звање дипломирани инжењер машинства, смер/модул/област: термотехника; најмање три године радног искуства у струци; лиценца одговорног
пројектанта из области термотехничких инсталација издата у складу са Законом о планирању и изградњи; положен стручни испит; поседовање сертификата по ECDL стандарду.
За радно место под редним бројем 9:
  • да кандидат има одговарајућу средњу школу у четворогодишњем трајању и стечено звање геодетског техничара – геометра; најмање три године радног искуства у струци; поседовање сертификата по ECDL стандарду.
За радно место под редним бројем 10:
  • да кандидат има завршен одговарајући факултет на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСП бодова или на основним студијама којим је стекао VII-1 стручне спреме; најмање три године радног искуства у струци; лиценца одговорног пројектанта (машинске, електро, грађевинске или архитектонске струке) издата у складу са Законом о планирању и изградњи из области термотехничких инсталација и у складу са Законом о планирању и изградњи; положен стручни испит; поседовање сертификата по ECDL стандарду.
 
Заједничко за сва радна места – изборни поступак
 
У изборном поступку биће примењени критеријуми прописани Одлукoм о критеријумима за пријем цивилних лица на служби у Војсци Србије јавним конкурсом и без јавног конкурса („Службени војни лист”, бр. 13/19, 20/20 и 2/22), а који обухватају:
  • просек оцена са нивоа школовања предвиђеног за формацијско место које се попуњава (40% од укупног броја бодова);
  • психолошку процену кандидата (30% од укупног броја бодова);
  • разговор са кандидатом (30% од укупног броја бодова);
  • медицинско-здравствена процену;
  • безбедносну проверу.
 
Место, дан и време спровођења активности изборног поступка
 
За кандидате чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне и уз које су приложени сви докази и који испуњавају све услове за запослење на формацијским местима за која конкуришу, биће организованa психолошка процена у надлежнoj војноздравственoj установи. Наведена процена врши се путем стандардизованих тестова. О датуму, времену и месту обављања психолошке процене кандидати ће бити благовремено обавештени писаним путем или путем електронске поште на имејл који наведу у пријави. Кандидати који не задовоље на психолошкој процени или који се не одазову позиву да учествују у овој фази изборног поступка, губе право на даље учешће у изборном поступку.
 
За кандидате који задовоље психолошку процену биће организован разговор. О датуму, времену и месту обављања разговора кандидати ће бити благовремено обавештени писаним путем или путем електронске поште на имејл који наведу у пријави.
 
За кандидате који уђу у најужи избор уз њихову писану сагласност биће извршена безбедносна провера у складу са прописима којима је уређено вршење безбедносне провере у Министарству одбране.
 
Изабрани кандидати пре пријема у радни однос доставиће лекарско уверење о општој здравственој способности за рад на формацијском месту на које су конкурисали.
 
Место рада:
 
Београд
 
II Рок за подношење пријаве на јавни конкурс је 30 (тридесет) дана и почиње да тече наредног дана од дана када je оглашен у магазину „Одбрана”.
 
III Лица задужена за давање обавештења о јавном конкурсу су: пуковник Саша Јовић (телефон 011/3203-092) и војни службеник Милица Петровић (телефон 011/2059-138).
 
IV Адреса на коју се подноси пријава на јавни конкурс: Министарство одбране, Сектор за материјалне ресурсе, Управа за инфраструктуру, Немањина 15, 11000 Београд, са назнаком „за јавни конкурс”. Лична достава пријава може се извршити у деловодству Управе за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране, Немањина 15, Београд.
 
V Докази који се прилажу уз пријаву на јавни конкурс
 
Уз пријаву, у којој се наводе основни лични подаци, адреса становања, контакт телефон, имејл адреса, редни број радног места на које се конкурише, кандидати, поред кратке биографије, прилажу и следеће:
 
За раднa места под редним бројем 1, 2, и 3:
  • кратку биографију;
  • оригинал или оверену фотокопију дипломе којом се потврђује стручна спрема, односно стечено звање;
  • уверење о држављанству (не старије од шест месеци);
  • извод из матичне књиге рођених (ако није нови образац, не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног органа МУП-а да кандидат није кривично осуђиван казном затвора у трајању од најмање шест месеци (не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног суда да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности (не старије од шест месеци);
  • уверење државног органа у којем је кандидат био на служби да му радни однос у државном органу није престао због повреде дужности из радног односа;
  • оригинал или оверену фотокопију уверења о положеном стручном испиту;
  • доказ о траженом радном искуству;
  • оригинал или оверену фотокопију сертификата о положеним модулима по ECDL стандарду везаним за основе коришћења интернета (MS Outlook и Internet Explorer), обраду текста (MS Word), тaбеларне калкулације (MS Excel) и презентације (MS Power Point);
  • попуњену изјаву уколико се кандидат опредељује за могућност да орган прибави податке о којима се води службена евиденција.
 
За радна места под редним бројем 4 и 6:
  • кратку биографију;
  • оригинал или оверену фотокопију дипломе којом се потврђује стручна спрема, односно стечено звање;
  • уверење о држављанству (не старије од шест месеци);
  • извод из матичне књиге рођених (ако није нови образац, не старији од шест месеци);
  • уверење надлежног органа МУП-а да кандидат није кривично осуђиван казном затвора у трајању од најмање шест месеци (не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног суда да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности (не старије од шест месеци);
  • уверење државног органа у којем је кандидат био на служби да му радни однос у државном органу није престао због повреде дужности из радног односа;
  • доказ о траженом радном искуству;
  • оригинал или оверену фотокопију сертификата о положеним модулима по ECDL стандарду везаним за основе коришћења интернета (MS Outlook и Internet Explorer), обраду текста (MS Word), тaбеларне калкулације (MS Excel) и презентације (MS Power Point);
  • оригинал или оверену фотокопију сертификата о познавању рада у програмском пакету Auto Cad;
  • попуњену изјаву уколико се кандидат опредељује за могућност да орган прибави податке о којима се води службена евиденција.
 
За раднa места под редним бројем 5, 7, 8 и 10:
  • кратку биографију;
  • оригинал или оверену фотокопију дипломе којом се потврђује стручна спрема, односно стечено звање;
  • уверење о држављанству (не старије од шест месеци);
  • извод из матичне књиге рођених (ако није нови образац, не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног органа МУП-а да кандидат није кривично осуђиван казном затвора у трајању од најмање шест месеци (не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног суда да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности (не старије од шест месеци);
  • уверење државног органа у којем је кандидат био на служби да му радни однос у државном органу није престао због повреде дужности из радног односа;
  • оригинал или оверену фотокопију уверења о положеном стручном испиту;
  • оригинал или оверену фотокопију лиценце одговорног пројектанта, у складу са Законом о планирању и изградњи;
  • доказ о траженом радном искуству;
  • оригинал или оверену фотокопију сертификата о положеним модулима по ECDL стандарду везаним за основе коришћења интернета (MS Outlook и Internet Explorer), обраду текста (MS Word), тaбеларне калкулације (MS Excel) и презентације (MS Power Point);
  • попуњену изјаву уколико се кандидат опредељује за могућност да орган прибави податке о којима се води службена евиденција.
 
За радно место под редним бројем 9:
  • кратку биографију;
  • оригинал или оверену фотокопију дипломе којом се потврђује стручна спрема, односно стечено звање;
  • уверење о држављанству (не старије од шест месеци);
  • извод из матичне књиге рођених (ако није нови образац, не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног органа МУП-а да кандидат није кривично осуђиван казном затвора у трајању од најмање шест месеци (не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног суда да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности (не старије од шест месеци);
  • уверење државног органа у којем је кандидат био на служби да му радни однос у државном органу није престао због повреде дужности из радног односа;
  • доказ о траженом радном искуству;
  • оригинал или оверену фотокопију сертификата о положеним модулима по ECDL стандарду везаним за основе коришћења интернета (MS Outlook и Internet Explorer), обраду текста (MS Word), тaбеларне калкулације (MS Excel) и презентације (MS Power Point);
  • попуњену изјаву уколико се кандидат опредељује за могућност да орган прибави податке о којима се води службена евиденција.
 
Сви докази прилажу се у оригиналу или у фотокопији која је оверена од стране јавног бележника.
 
Изузетно, у градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници приложени докази могу бити оверени у основним судовима, судским јединицама, пријемним канцеларијама основних судова, односно општинским управама као поверени посао.
 
Напомена:
 
Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или фотокопији овереној код јавног бележника биће одбачене решењем.
 
Сагласно одредби члана 125 Закона о Војсци Србије при избору за пријем у службу у својству цивилног лица на служби у Војсци Србије додатно се вреднује чињеница да је кандидат супружник, односно члан породице погинулог професионалног припадника Војске Србије, погинулог или умрлог од последица повреда задобијених у вршењу службе у Војсци Србије, дете палог борца, супружник професионалног припадника Војске Србије премештеног из једног у друго место службовања и супружник односно члан породице професионалног војног лица.
 
Пробни рад је обавезан за све кандидате који први пут заснивају радни однос у државном органу. Пробни рад за радни однос заснован на неодређено време траје шест месеци. Запосленом који не задовољи на пробном раду отказује се радни однос без права на новчану накнаду без отказа.
 
Јавни конкурс спроводи конкурсна комисија, коју именује министар одбране.
 
Одредбом члана 9 и члана 103 Закона о општем управном поступку („Службени гласник PC” бр. 18/16 и 95/2018 – аутентично тумачење) прописано је, између осталог, да у поступку који се покреће по захтеву странке орган може да врши увид, прибавља и обрађује личне податке о чињеницама о којима се води службена евиденција када је то неопходно за одлучивање, осим ако странка изричито изјави да ће податке прибавити сама.
 
Уколико се кандидат определи да орган прибави податке о којима се води службена евиденција, неопходно је да попуни изјаву и потписану је достави уз напред наведене доказе.
 
Документа о чињеницама о којима се води службена евиденција су: уверење о држављанству; извод из матичне књиге рођених; уверење из МУП-а да лице није осуђивано на казну затвора у трајању од најмање шест месеци; уверење надлежног суда да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности; уверење државног органа у којем је кандидат био на служби да му радни однос у државном органу није престао због повреде дужности из радног односа.
 
Кандидати који конкуришу на више формацијских места подносе појединачне пријаве за свако формацијско место на које конкуришу, у којима наводе уз коју од пријава су приложили тражене доказе.
 
Лице које је већ запослено у Министарству одбране и Војсци Србије, а које се пријављује на јавни конкурс, уместо уверења о држављанству и извода из матичне књиге рођених, подноси решење о распоређивању на радно место, односно формацијско место у организационој јединици у којој ради, или решење да је нераспоређено.