Министарство одбране Републике Србије
 
30.03.2023.

Министар Вучевић обишао 98. ваздухопловну бригаду



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас 98. ваздухопловну бригаду на војном аеродрому „Морава“. Након обиласка министар одбране рекао је да је задовољан и поносан, али и свестан свих оних изазова са којима треба даље да радимо и рекао да ћемо наставити са оснаживањем нашег ваздухопловства и наше војске.

Министар Вучевић рекао је да је обилазак Рашког управног округа започео посетом 98. ваздухопловној бригади са командантом Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковником Душком Жарковићем.

- У разговору са пуковником Мрдаком, командантом 98. ваздухопловне бригаде и осталим командантима и командирима ове славне јединице која је увек била на висини задатка и чувала отаџбину у оним најтежим и најодлучнијим тренуцима, уверио сам се какво је стање у 98. ваздухопловној бригади. Пре свега, разговарали смо о оним проблемима, питањима и изазовима са којима се Војска Србије, па и ова бригада суочавају, као што су нови људи – пилоти и авиомеханичари, као и о питањима набавке нове опреме, нових летелица и инфраструктурним задацима који су пред нама – истакао је министар Вучевић.

Министар Вучевић је нагласио да се уверио да је Војска Србије, 98. ваздухопловна бригада и цео вид Ратног ваздухопловства и ПВО заиста напредовао претходних година и добијао нешто што раније Србија није имала.

- Кренуло се у правом правцу, уводило се савремено наоружање и војна опрема, видите и део средстава који су овде изложени на тактичко-техничком збору. Верујем да ћемо имати добре вести за Војску Србије, рекао бих и за целу државу да ће нам стићи нова опрема, ново наоружање и да ће цела Војска Србије, Ратно ваздухопловство и ПВО, тиме и 98. ваздухопловна бригада бити снажнија. А ми ћемо се трудити да стварамо још боље услове, да имамо нове младе пилоте, нове авиомеханичаре, нове подофицире, нове војнике, да завршимо инфрастуктурне радове, да опрема која је скупа, квалитетна, убојита буде чувана у најбољим условима у инфраструктури какву она заслужује да има. Задовољан сам и поносан, а свестан свих оних изазова са којима треба даље да радимо – закључио је министар Вучевић.

Министра Вучевића на војном аеродрому „Морава“ дочекао је командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, док је командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Драган Мрдак  информисао министра одбране о стању у јединици и планираним задацима у наредном периоду.

Након реферисања  приказан је део летачке обуке припадника 98. ваздухопловне бригаде, а потом је министар Вучевић  обишао тактичко-технички збор дела наоружања и војне опреме.

Током обиласка хангара приказан је и рад на одржавању ваздухоплова где се уверио о степену оспособљености људства за одржавање свих врста ваздухоплова у бригади. Након тога обишао је и нови хангар, чија је изградња у току.

Обиласку је присуствовао и државни секретар у Министарству одбране Миле Јелић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.03.2023
mp4 (176,31 MB)
Изјава министра Вучевића
30.03.2023
mp4 (131,18 MB)
Обилазак