Министарство одбране Републике Србије
 
17.03.2023.

Завршен „Основни курс стратегијског планирања одбране“Двонедељни „Основни курс стратегијског планирања одбране“ у организацији Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране завршен је данас, а полазницима су уручена уверења о успешном завршетку курса.

Начелник Управе за стратегијско планирање пуковник Славен Вујић уручио је уверења и том приликом посебно истакао залагање и интерактиван приступ полазника курса. Током две недеље реализоване су вежбе које су се односили на процену стратегијског окружења, изазова, ризика и претњи, формулисање потребних способности и утврђивање разлике између употребних и постојећих способности система одбране, утврђивање потреба и мера по чиниоцима способности, као и опис, вредновање и рангирање опција развоја система одбране.

Курс је по први пут реализован у Управи за стратегијско планирање уз ангажовање предавача из Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране, Војне академије и Управе за развој опремање (Ј-5) Генералштаба Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА