Министарство одбране Републике Србије
 
17.03.2023.

Састанак министра Вучевића са шефом Делегације ЕУ Жиофреом



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Емануелеом Жиофреом, шефом Делегације Европске уније у Републици Србији са којим је разговарао о учешћу на првом „Форуму Шуман“ посвећеном партнерствима у области безбедности и одбране, који ће бити одржан 20. и 21. марта 2023. године у Бриселу.

Министар Вучевић захвалио је на позиву високог представника ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозепа Бореља за учешће на форуму. Он је истакао да партнерство Србије и ЕУ у области безбедности и одбране траје већ више од једне деценије, као и да је оно у складу са националним спољнополитичким приоритетом, а то је чланство Србије у Европској унији.

Учешће на  „Форуму Шуман“ представља добру прилику да се размене мишљења са министрима одбране држава чланица ЕУ, високим званичницима институција ЕУ, али и других партнерских држава и међународних организација, са којима Србија заједно учествује на задацима очувања стабилности и мира у свету.

Амбасадор Жиофре је позитивно оценио учешће министра Вучевића на „Форуму Шуман“, истакавши да је Србија један од најважнијих партнера ЕУ у области безбедности и одбране. Он је изразио захвалност Србији за досадашњи допринос у војним операцијама и мисијама ЕУ и пренео   очекивања да ће се постојећа сарадња у наредном периоду додатно проширити кроз почетак учешћа у војној мисији ЕУ у Мозамбику.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.03.2023
mp4 (34,24 MB)
Састанак