Министарство одбране Републике Србије
 
06.02.2023.

Састанак министра одбране са амбасадором Словачке



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадором Словачке Републике у Београду Федором Росохом.

Министар Вучевић захвалио је саговорнику на принципијелном ставу Словачке по питању непризнавања једнострано проглашене независности такозваног Косова, као и на подршци европском путу Србије. Он је нагласио да је Србија у потпуности посвећена војној неутралности, у складу са Резолуцијом Народне скупштине, и додао да ће Министарство одбране наставити да води балансирану политику одбране, радећи на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа у области одбране са партнерским државама и међународним организацијама, у складу са националним интересима и спољнополитичким приоритетима.

Министар Вучевић истакао је да су укупни билатерални односи две земље врло добри и последњих година имају тенденцију сталног успона. Нагласио је да су Министарство одбране и Војска Србије опредељени за даљи развој и унапређење сарадње у области одбране са Словачком од обостраног интереса.

Амбасадор Росоха рекао је да су Србија и Словачка искрени и поуздани партнери, као и да током свог дипломатског мандата жели да што више допринесе сарадњи у области одбране, али и економској сарадњи две земље. Он је додао да је став Словачке јасан и да почива на принципима међународног права, оцењујући да је захтев такозваног Косова за пријем у Европску унију преурањен.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.02.2023
mp4 (51,19 MB)
Састанак