Министарство одбране Републике Србије
 
26.01.2023.

Министар Вучевић у посети Републици Северној МакедонијиИзасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић борави у дводневној посети Републици Северној Македонији, где ће присуствовати обележавању празника Светог Саве - националног празника Срба у Републици Северној Македонији.

На почетку посете, министар Вучевић и градоначелник Куманова Максим Димитриевски обишли су Основну школу "Карпош" у селу Умин Дол у општини Куманово, што је била прилика за сусрет и разговор са ученицима те школе који похађају наставу на предмету “Језик и култура Срба”.

Министар Вучевић, том приликом, указао је на значај подршке српској заједници у Републици Северној Македонији на очувању духовног, националног и културног идентитета.

Обиласку је присуствовала и амбасадорка Републике Србије у Републици Северној Македонији Невена Јовановић.

У наставку посете, министар одбране ће данас у Куманову обићи и Културно-уметничко друштво "Српски вез", а потом присуствовати, са делегацијом Министарства одбране Републике Србије, Свечаној светосавској академији поводом Дана Светог Саве - националног празника Срба у Републици Северној Македонији у Занатском дому у том граду.

Током посете Републици Северној Македонији, министар Вучевић сутра ће се састати са министарком одбране Славјанком Петровском, а потом и са председником Владе Димитром Ковачевским.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.01.2023
mp4 (105,56 MB)
Посета