Министарство одбране Републике Србије
 
24.01.2023.

Министар Вучевић на ВМА обишао Миљана Делевића рањеног на Бистричком мосту



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и министарка здравља проф. др Даница Грујичић обишли су данас на Војномедицинској академији Миљана Делевића који је јуче рањен на Бистричком мосту на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

Министар Вучевић истакао је да је најважније да се Миљан Делевић тренутно осећа добро.

„Велика захвалност људима из болнице у Краљеву који су први пружили здравствену помоћ и ВМА. Верујем да ће се добро опоравити, да ће што пре бити међу својима. Надам се да ће моћи мирно да настави да живи на Косову и Метохији. За мене нема дилеме, то је био покушај убиства. Наставља се терор над Србима на Косову и Метохији. Наравно, они после измишљају да постоје бројне кривичне пријаве, криминализују свакога ко је Србин, посебно на северу Косова и Метохије. Опробана матрица, сценарио који је одавно написан, нешто што можете стварно да видите“, нагласио је министар Вучевић.

Министар Вучевић је рекао да је слушајући његово сведочење утисак свих био да су хтели да их физички ликвидирају.

„Никакво ту није било заустављање, говорим о двојици Срба, нити њихово опирање, него покушај ликвидације. Погледајте број метака који је испаљен, погледајте њихову акцију где су хтели да их сатерају, да их сабију између бетонских блокова и возила РОСУ полиције. И питање је шта ради РОСУ на северу Косова и Метохије с обзиром на Бриселски споразум и све оне гаранције које смо добили од међународне заједнице. Али нико не пушта сузу за Србима и то је нешто на шта, нажалост, морамо да свикнемо. Није емотивно лако прихватити, али је нажалост наша политичка реалност. Нико не жали ни за Стефаном, ни за Милошем. Нико не жали ни за момцима који су једва спасили главу јуче. То је сурова политичка реалност која нас окружује. Не данас, не од јуче, већ дуго година“, закључио је министар Вучевић.

Након рањавања, Делевић је хитно транспортован у болницу у Краљеву, а данас у току дана пребачен је на Војномедицинску академију где му је указана сва неопходна медицинска помоћ.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
24.01.2023
mp4 (38,48 MB)
Обилазак
24.01.2023
mp4 (163,91 MB)
Изјава министра Вучевића