Министарство одбране Републике Србије
 
19.01.2023.

Развој лидерских способности будућих подофицира Војске Србије



У Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“ у Панчеву у току је реализација 34. по реду Лидерског курса, који похађају одабрани професионални војници из свих јединица Војске Србије.

То је први ниво усавршавања професионалних војника за дужности подофицира у Војсци Србије, у трајању од шест недеља, а реализује се с циљем оспособљавања за правилно и ефикасно командовање групом, послугом, посадом или тимом и извршавање задатака из надлежности заменика командира одељења.

Програмом Лидерског курса су обухваћени теоријски и практични садржаји из различитих области, попут лидерства, познавања војних прописа, војне топографије, стројеве, тактичке, ватрене и физичке обуке, како би полазници стекли потребна знања неопходна за обављање почетних подофицирских дужности.

Професионални војници који успешно заврше овај ниво усавршавања стичу услове за упућивање на Основни курс за подофицире, по чијем ће завршетку бити унапређени у чин водника и ступити у строј подофицира Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА