Министарство одбране Републике Србије
 
23.11.2022.

Састанак министра Вучевића са амбасадором Кипра



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Републике Кипар Диметриосом Теофилактуом.

Током данашњег састанка, саговорници су разменили ставове о политичко-безбедносној ситуацији у региону и шире, сарадњи две земље, као и о даљим правцима сарадње у области одбране.

Министар Вучевић нагласио је традицију добрих односа Србије и Кипра, заснованих на историјској блискости и пријатељству два народа. Указујући на важност међусобне подршке у поштовању принципа међународног права, министар Вучевић је захвалио на принципијелном ставу Кипра по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета наше земље и истакао да Србија, такође, подржава територијални интегритет свих чланица Уједињених нација. Он је потврдио опредељење за интензивирање сарадње у области одбране уважавајући обострани интерес, посебно када је реч о војно-војној и војноекономској сарадњи.

Амбасадор Теофилакту захвалио је на подршци Србије у изналажењу свеобухватног решења кипарског питања и нагласио да ће подржати све активности које доприносе квалитативном унапређењу сарадње у области одбране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.11.2022
mp4 (38,5 MB)
Састанак