Министарство одбране Републике Србије
 
15.11.2022.

Састанак министра Вучевића са амбасадором Републике Француске Пјером Кошаром



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Републике Француске Пјером Кошаром. Том приликом министар Вучевић је рекао да су билатерални односи Србије и Француске стабилни и традиционално пријатељски, а да је јачање политичке и економске сарадње са Француском један од приоритета Владе, што има утицај на перспективе приступања наше земље Европској унији.

Вучевић је подсетио да је Република Србија опредељена и да ће наставити да развија и унапређује односе са другим државама и војно-политичким савезима, у складу са сопственим интересима, а ради јачања глобалне, регионалне и националне безбедности. Он је указао на садржајну и све интензивнију сарадњу у области одбране и наше опредељење за њен даљи квантитативни и квалитативни развој.

Амбасадор Кошар захвалио је на пријему и министру Вучевићу упутио честитке поводом именовања на место потпредседника Владе и министра одбране Републике Србије. Он је рекао да очекује да се укупни билатерални односи и сарадња у наредном периоду додатно унапређују и развијају у обостраном интересу.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.11.2022
mp4 (90,14 MB)
Састанак