Министарство одбране Републике Србије
 
02.11.2022.

Вежбовне активности јединица Војске Србије на реци



На делу Дунава код Бегеча јединице Речне флотиле реализују вежбовне активности и тактичко-техничка увежбавања за извођење борбених дејстава на рекама и у захвату унутрашњих пловних путева.

Током вишедневних активности, које се реализују у оквиру здружене вежбе  „Маневри 2022“, пловне и ронилачке јединице решавају разноврсне тактичке задатке у пловидби, које у складу са наменом Речна флотила извршава у одбрамбеним и нападним операцијама Војске Србије. 

Акценат је на увежбавању рада бродских посада у различитим степенима приправности, те тактичких радњи приликом извиђања и контроле пловних путева, извођења противбродских и противминских дејстава, противдиверзантске одбране бродова и спасавања и евакуације повређених. 

Успешна реализација сложених тактичких задатака који су на вежби постављени пред јединице Речне флотиле потврђује висок ниво оспособљености за пружање подршке снагама Копнене војске у операцијама у захвату унутрашњих пловних путева и ефикасну употребу снага и пловних средстава у наоружању ове јединице.
photoФОТОГАЛЕРИЈА