Министарство одбране Републике Србије
 
20.10.2022.

Делегације Министарства одбране Мађарске у посети Србији



Делегације Министартва одбране Републике Мађарске посетиле су Управу за стратегијско планирање и Управу за обавезе одбране Министарства одбране Републике Србије.

Четворочлана делегација Министарства одбране  Мађарске посетила је данас Управу за стратегијско планирање Сектора за политику одбране, са чијим представницима је учествовала у експертским разговорима у области планирања одбране.

Начелник Управе за стратегијско планирање пуковник Славен Вујић рекао је да су разговори били прилика за размену искуства и достигнућа у области стратегијског планирања и израде стратегијских докумената, планирања развоја система одбране и примене метода, алата и техника рада аналитичке подршке планирању развоја система одбране.

Начелник Одељења за развој стратегије у Сектору за политику одбране Министарства одбране Мађарске Каталин Хорват, која је предводила мађарску делегацију, изложила је процес стратегијског планирања и развоја одбране Мађарске.

Делегација Министарства одбране Мађарске, коју је предводио начелник Управе за развој и стратегију пуковник Атила Варга, боравила је у дводневној посети Управи за обавезе одбране Сектора за људске ресурсе где их је дочекао начелник те управе пуковник Горан Десанчић.

Током разговора размењена су искуства у спровођењу концепта добровољног служења војног рока и обучавања грађана за потребе одбране земље.
photoФОТОГАЛЕРИЈА