Министарство одбране Републике Србије
 
06.10.2022.

Ефикасно функционисање телекомуникационо-информатичког обезбеђења система одбране



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са сарадницима јединицу Бригаде везе размештену у гарнизонском месту Рашка.

Генерал Мојсиловић је овом приликом сагледао капацитете за одржавање непрекидности телекомуникационо-информатичког обезбеђења Министарства одбране и Војске Србије, услове у којима припадници Бригаде реализују наменске задатке и њихову оспособљеност за дужности које обављају.



По завршетку обиласка, начелник Генералштаба је, указујући на значај Бригаде везе за функционисање система одбране и ефикасно командовање снагама у операцијама, одао признање припадницима овог састава на врхунској обучености и посвећености у извршавању задатака на одржавању задејствованих телекомуникационих и информатичких сервиса.

Начелник Генералштаба је такође истакао да ће се, захваљујући подршци државног руководства, и у овим сложеним економским условима наставити са опремањем јединица Бригаде везе савременим уређајима и средствима, као и са побољшањем услова за живот и рад на стационарним телекомуникационо-информатичким чвориштима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА