Министарство одбране Републике Србије
 
03.10.2022.

Обука на службеним војнополицијским мотоциклима



У организацији Управе војне полиције Генералштаба Војске Србије реализoван је Курс за управљање службеним мотоциклима, који се користе приликом извршавања специфичних војноплицијских послова.

Двонедељно усавршавање су похађали припадници јединица саобраћајне војне полиције Војске Србије, а циљ је био да се они оспособе за безбедно управљање мотоциклом током регулисања и контроле саобраћаја, и да стекну неопходна знања и вештине за реаговање у екстремним и ситуацијама високог ризика.
 
Практична обука, коју су изводили сертификовани наставници и инструктори из састава Управе војне полиције, реализована је на полигонима Војске Србије и на јавним саобраћајницама, уз употребу савремених службених мотоцикала опремљених посебним уређајима неопходним за безбедно извршавање војнополицијских задатака. У завршном делу курса, реализована је практична провера на којој су полазници са успехом решили све задатке и постављене супозиције, како на полигону, тако и у јавном саобраћају.

Реализацијом овог усавршавања Војска Србије је добила стручан и оспособљен кадар за извршавање широког спектра специфичних задатака из делокруга рада јединица војне полиције, уз употребу службених мотоцикала.
photoФОТОГАЛЕРИЈА