Министарство одбране Републике Србије
 
21.09.2022.

Министар Стефановић о безочним лажима, претњама и нападима



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„Од медија у власништву Драгана Шолака и њихових претплаћених коментатора не може да се очекује ништа друго него лажи и политички напади на власт у Србији, а нарочито на председника Александра Вучића и то одавно не заслужује никакву реакцију, већ само презир. Али не смем да прећутим када њихови дежурни „стручњаци“ за сва могућа питања, попут Бобана Стојановића, са лакоћом, без икакве аргументације, а камоли доказа, мени прете затвором и највишом казном.

Не занимају ме ни мишљење ни ставови тих људи, али одакле право једној ТВ станици која тражи националну фреквенцију, да емитује безочне лажи, претње и нападе? Без жеље да се правдам било коме, а камоли телевизији Н1 и њеним омиљеним „експертима“, желим само да их питам – одакле вам право да без икакве ограде и упозорења емитујете у јавност лажи и оптужбе које су небројено пута одбачене, укључујући и пред нашим правосудним органима. Да не питам за морал и професионалну етику који не допуштају објављивање кафанских гласина и лажи. И Н1 и њихови тумачи политичких збивања не знају шта значе речи морал и професионална етика.

Ништа што је Бобан Стојановић рекао на Н1 нема ни зрно истине, то не кажем само ја, то је стварност небројено пута демантовала. Нажалост, они у томе не виде проблем, зато што им је циљ само један – што јаче и што чешће клеветати Србију, њеног председника и све његове сараднике. Њихов циљ је политички, а истина их не занима. Зато нећу да им допустим да се представљају као нешто што нису, а нарочито да без одговора изговарају и преносе бруталне лажи и претње.“