Министарство одбране Републике Србије
 
14.09.2022.

Министар Стефановић: Аргументи председника Вучића необориви



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„Обраћање председника Александра Вучића Народној скупштини у вези са Косовом и Метохијом и његова детаљна аргументација наше позиције на најбољи и најубедљивији начин показују исправност политике државе Србије у вези са овим најважнијим државним и националним питањем.

Председник Вучић је све наше грађане дубоко уверио да се политика у вези са Косовом и Метохијом већ годинама води принципијелно, мудро и искључиво у циљу заштите наше државе и нашег народа на Косову и Метохији. Упркос никада јачим притисцима на Србију да одустане од своје суверености који долазе не само од држава које су признале наводну косовску независност, већ и од дела домаћих политичких групација.

Снага аргумената којима председник Вучић заступа нашу државну политику у вези са Косовом и Метохијом није виђена у нашем парламенту и то јасно говори о решености државног руководства да одбрани наш највиши државни интерес. Сви напади на ту политику, лажи и дугогодишње обмане које су поновљене чак и у парламентарној дискусији од стране дела опозиције, за сва времена су разобличени захваљујући необоривим аргументима које је износио председник Вучић.

Србија је на тај начин још једном добила јасну потврду да се наше најкомплексније државно и национално питање налази у сигурним рукама, и да се решава политиком која пред собом има искључиво интерес Србије и њених грађана, као једини пут да буде успешна и да донесе мир и корист нашој земљи и народу.“